Termékek Menü
0

Indiai fűszerek

Az indiai konyhára jellemző leggyakrabban használt fűszereket gyűjtöttük egy csokorba.
Nézet:
Rendezés:

Az indiai konyha nélkülözhetetlen és alapvető eleme a Chili (csili), a csípős ízek kedvelőinek kedvence.

Capsaicin tartalom: 1800 mg/kg
Scoville skála: 30.000-50.000 egység

495 Ft
495 Ft/db
Raktáron
Az Aszafoetida, vagy más néven Ördöggyökér vagy Hing az indiai konyha egy nagyon jellegzetes kelléke. Az óriás édesköményhez nyúlnak vissza származásának gyökerei. Az asafoetida-nak egyedülálló illata és íze van, önmagában igen markáns (akár kellemetlennek is mondható) az illata, de főzés közben megenyhül és hagymához-fokhagymához hasonló lesz.
895 Ft
895 Ft/db
Raktáron

Az indiai konyha nélkülözhetetlen eleme a Chili (csili), a csípős ízek kedvelőinek kedvence.

Capsaicin tartalom: 1800 mg/kg
Scoville skála: 30.000-50.000 egység

 

395 Ft
395 Ft/db
Raktáron
A koriander levelét és magját egyaránt használják az indiai konyhában. Nagyon karakteres az íze.
395 Ft
395 Ft/db
Raktáron
A római kömény (Cuminum cyminum) más néven fehér kömény vagy kumin néven ismert, az india konyhában gyakran használatos fűszer.
595 Ft
595 Ft/db
Raktáron

A Kurkuma (Curcuma Longa) fűszer- és gyógynövény is egyben, az indiai konyha egyik alapkelléke, rengeteg ételben megtaláljuk. Gyógyászati célokra és fűszerként is használják. Sajátos aromája és sárga színe miatt a kurkuma használata széles körökben elterjedt és ismert, többek között a curry fűszerkeverék és a Worchester-szósz fontos alkotóeleme. Európában leginkább a méregmentes sárga festékanyaga miatt közkedvelt; előszeretettel használják ételszínezékként is.

495 Ft
495 Ft/db
Raktáron